Lauren

Doceert: Vinyasa Yoga

Mijn yoga journey begon tijdens mijn eerste grote reis na mijn studies. In elk land waar ik kwam pikte ik wel een lesje mee en in Barcelona, waar ik 4 jaar woonde en werkte, kwam ik in aanraking met Jivamukti Yoga.

Ik herinner me de eerste les nog heel goed. We waren op zijn minst met 70 yogi’s, onze matjes heel dicht op elkaar, en we werden door een prachtig verhaal geleid. Mantra’s, een dharma talk, een geleide meditatie en een krachtige, zweterige, dynamische yogales op het geluid en het ritme van onze ademhaling. Ik was uitgeput, maar voldaan en verwonderd. Maar vooral rustig in mijn hoofd. De studio werd mijn thuishaven, voor mij en mijn yogamat. Een community waar iedereen zonder onderscheid welkom is, een plek die je uitdaagt, een moment van self care waarin je accepteert om los te laten als je lichaam en hoofd niet willen meewerken die dag.

Twee volle jaren heb ik kunnen genieten van deze studio in Barcelona voordat ik terug naar België verhuisde. In België is Jivamukti nog vrij onbekend en zo kwam ik op het idee om mijn eigen Jivamukti lessen te starten. In Oktober 2021 volbracht ik mijn 300 h Jivamukti teacher training als aanvulling op de 200 h ashtanga vinyasa tijdens mijn reis naar Thailand in 2019. In november 2021 nam ik een korte sabbatical in Mexico waar ik de kans kreeg om les te geven in Barbarenas, een prachtige eco-lodge. Het was ook daar dat ik mijn eigen ‘Journey of Yoga’ aka JOY uitwerkte.

Voor mij is yoga een levenslange ontdekkingsreis. Elke dag brengt het me naar nieuwe oorden in mijn hoofd en lichaam. Soms zijn het woelige plekken, soms warme oorden, en soms brengt het me naar een oase van stilte waar ik onder begeleiding van mijn ademhaling naar een andere fase wordt gebracht. Steeds verrast het me waar ik die dag ben beland, en ik blijf benieuwd naar wat een volgende les of reis in spé heeft. Maar ik ben vooral dankbaar dat mijn lichaam en mijn geest me steeds weer op het (yoga) matje roepen.