Ekaterina

Doceert: Vinyasa Yoga

Van kinds af aan was ik in de ban van water. Van het moment dat ik in het water dook, smolten we samen. Het voelde alsof water mij en mijn gevoelens begreep. Geen wonder dus dat ik als hobby synchroonzwemmen koos. Toen ik er goed in werd, begon ik deel te nemen aan nationale en internationale competities. Jarenlang pushte ik mezelf tot het uiterste, tot de prestatiedruk me te veel werd en er iets knakte in mij. Plots was mijn verbondenheid met water verdwenen.

Ik stopte met synchroonzwemmen en doolde een tijd lang rond met een gevoel van gemis.
Om weer beweging in mijn leven te brengen volgde ik opleidingen tot sportverzorger, fitness instructeur, functional trainer en pilates instructeur. Er was weer beweging, maar toch voelde ik dat er iets ontbrak.

Op een zonnige ochtend belande ik op een yogamat in yoga- en pilatesstudio Body Atelier. De combinatie van ademhaling en beweging herinnerde me aan het gevoel van samensmelting dat ik had met water. Voor ik het wist had ik me ingeschreven voor een 200-uren teacher training ‘Alignment Flow’ bij Benny Demeulenaere en Christel Meulebroeck.

Aanvankelijk wou ik met yoga vooral verbinding maken met mijn diepste zelf, maar al gauw kreeg ik de smaak te pakken om mijn eigen flows te creëren en door te geven aan anderen. Momenteel verdiep ik me in Tantra en Pranayama (ademhaling). Het liefst zou ik nog talloze opleidingen willen volgen en me onderdompelen in de prachtige oceaan van de yoga.

Ik kijk er naar uit jullie persoonlijk op de mat te ontmoeten en te begeleiden!

Namasté.